Touhle dodávkou FBI šmírovala lidi, teď může být vaše

Dodávka Dodge Ram Van, kterou používala FBI ke sledovacím operacím | foto: eBay

Vzpomínáte si na americké filmy z osmdesátých a devadesátých let, kde policisté sledují padouchy z nenápadné hnědé dodávky, která je však uvnitř vybavená tou nejmodernější sledovací technikou? Tak tenhle Dodge Ram Van je jednou z těch dodávek

Na aukčním portálu eBay se toho dá koupit skutečně mnoho, neustále se však objevují věci, na které fantazie běžného člověka zkrátka nestačí. JEdnou z takových věcí je například i Dodge Ram Van z roku 1989, který si údajně vybavila a upravila sama FBI.

Jak tvrdí prodejce v inzerátu, vůz měl po službě u FBI pouze jednoho majitele, uvnitř je kompletní vybavení a nájezd vozu činí jen 23,500 mil (cca 37,819 km), což je na podobně starou dodávku až neuvěřitelně málo.

podle informací uvedených v inzerátu si vůz koupila v dealerství jako nový právě agentura FBI, která ho nechala vybavit sledovacím zařízením, které se kompletně dochovalo až do dnešních dnů. Uvnitř vozu tak nalezneme dvě LCD obrazovky, toaletu, interkom, radary, několik napájecích zdrojů, zvukový nahrávač, video-rekordér a mnoho dalšího vybavení. Součástí prodávaného vozu mají být dokonce i poznámkové bloky s poznámkami a pár starých kazet.

V současné době, tedy 3 dny před koncem aukce, se cena díky 27 přihazujícím vyšplhala až na 11,100 dolarů (cca 250,000 korun), což je na podobně starou dodávku tohoto typu skutečně hodně, ovšem na bývalou dodávku FBI to zas tak moc není, takže konečně cena bude pravděpodobně ještě o mnoho vyšší.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy