Konec odhazování sněhu na příjezdové cestě. Tento systém uleví vašim zádům

Díky speciální síti se jakákoliv vyšší vrstva sněhu na vaší příjezdové cestě rozpustí | foto: youtube.com

Pokud každou zimu odhazujete ze své příjezdové cesty metrové závěje sněhu, máme pro vás skvělý tip, na jehož realizaci je právě ten nejvyšší čas. Pokud si chcete tuhle zimu užít v klidu, bez hrabla a lopaty, můžete začít uvažovat o pořízení této speciální rohože pod asfalt.

Pokud bydlíte ve výše položených oblastech, jistě se během zimy děsíte každého rána a následující rozcvičky s lopatou, během které musíte uklidit příjezdovou cestu ke garáži, abyste se vůbec dostali na silnici. V zámoří však tyto problémy řeší jinak - sníh na cestách prostě rozpouští.

Vše má na svědomí speciální elektricky vyhřívaná rohož, která se pokládá mezi dvě vrstvy asfaltu. Rohož je poté připojena na zdroj elektrické energie z domu a díky senzorům dokáže sama automaticky rozpouštět sníh na cestě- Ráno si tak můžete přispat a z domu vyjedete za všech okolností.

Instalace tohoto systému je přitom poměrně jednoduchá. Vše začíná jako pokládání klasické asfaltované příjezdové cesty s tou výjimkou, že po položení první vrstvy asfaltu těžkou technikou se na cestu umístí speciální rohož, zajistí se kolíky, překryje se další vrstvou asfaltu, umístí se speciální senzory a celý systém se připojí k domácí elektrické síti. Systém se dá navíc umístit i pod jiné druhy povrchu, jak dokazuj mnohá videa na Youtube.

Systém má samozřejmě i jednu drobnou nevýhodu, kterou představuje vyšší energetická náročnost. Pokud si však rádi přispíte a nesnášíte bolest zad po odhazování sněhu od garáže, máte touto dobou nejvyšší čas začít systém shánět a objednávat schopné řemeslníky, kteří se o jeho instalaci postarají.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy