Vysmívá se Volkswagen zákazníkům? Místo odškodnění dostanou záruku

Ilustrační foto | foto: pixabay.com

Zatímco zákazníci v USA dostávají za vozy ovlivněné kauzou Dieselgate nemalé finanční kompenzace, zákazníci v Evropě obdrží pouze záruku prodlouženou o dva roky. Tak se měli dohodnout zástupci Volkswagenu a Evropské komise

Podle zprávy, kterou uveřejnil motoristický web CarScoops již včera odpoledne, se zástupci automobilky Volkswagen dohodli se zástupci Evropského úřadu pro spotřebitelské záležitosti na řešení tzv. Dieselgate v Evropě. Zatímco zákazníci v USA obdrželi finanční odškodné, zákazníci v EU se budou muset smířit s prodloužením záruky o dva roky.

Ptáte se proč? Údajně kvůli zákonům. Zatímco v USA se automobilka během podvodů s emisemi dopustila protiprávního jednání, na půdě EU tyto praktiky žádné zákony nepřekročily. Prodloužení záruční doby o dva roky je tak spíše jen vstřícným gestem, které má VW nahnat kladné body.

Zajímavá situace však nastala v momentě, kdy byly zástupci požádáni o bližší vyjádření k dohodě s Evropskou komisí. Na otázku, zda bude záruka prodloužena i u těch vozidel, které byly kauzou zasaženy, se média odpovědi nedočkali. Místo toho jen automobilka odkázala na dřívější prohlášení, ve kterém slibuje opravu všech zasažených vozidel do podzimu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy