Mustang policie v USA má 730 koní. Čeká ho zvláštní služba

Policejní Ford Mustang v úpravě Saleen 302 | foto: Riverside Police Department

Policie v Kalifornii dostala darem nový Ford Mustang v úpravě Saleen 302. Ačkoliv má vůz ohromný výkon, nebude sloužit na dálnicích ani jako hlídkový vůz. Jeho účelem je totiž něco docela jiného.

S nápadem na vytvoření tohoto vozu přišel již v roce 2016 Steve Saleen, majitel společnosti, která se zaměřuje na stavbu a úpravu sportovních vozidel. Díky pomoci několika dalších podniků se nakonec celá stavba tohoto policejního speciálu opravdu realizovala a policejní oddělení z Riverside County si svůj vůz převzalo před několika dny.

Základem pro stavbu speciálu byl obyčejný Ford Mustang s motorem 5.0 V8, který věnoval lokální dealer automobilky Ford. Další na řadu přišla společnost Saleen, která věnovala čas úpravě motoru, interiéru i exteriéru. 

Na konci jejich úsilí stál vůz v policejních barvách, se skrytými majáky a s výkonem ohromných 730 koní. Jak prohlásil sám Steve Saleen, jedná se o jedno z  nejsilnějších a nejrychlejších vozidel, jaké kdy u policejního sboru sloužilo.

Naštěstí pro zločince nejde o běžné hlídkové nebo dálniční vozidlo. Tento automobil totiž bude primárně sloužit jako upomínka policistů padlých při službě. Nejčastěji tak bude k vidění během policejních přehlídek nebo prevenčních a propagačních akcí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy