Nový Opel Insignia Sports Tourer jako hasičské auto? Proč ne

Open Insignia FEUERWEHR | foto: Opel

Nová generace Opelu Insignia Sports Tourer nehodlá sloužit pouze obyčejným lidem pro běžném použití. Zuby si brousí i na náročnější povolání ve službách záchranných složek.

Tato hasičská Insignia sjela z výrobní linky určené pro speciální vozidla Opel v Rüsselsheimu. Kromě příslušného „outfitu“ je vybavena i LED světelnými a akustickými majáky, vysílačkou a příslušným hasičským vybavením.

Open Insignia FEUERWEHR | foto: Opel

Auto je poháněné benzínovým dvoulitrem o výkonu 260 k a pohonem všech kol. O přesné řazení se stará osmistupňová automatická převodovka, se kterou je vůz schopen zrychlit z 0-100 km/h za 7,5 vteřiny, přičemž maximální rychlost je 245 km/h.

Zatímco hasičská Insignia pojme maximálně 4 hasiče s vybavením, stejně upravený transportér Vivaro disponuje místem až pro 9 osob včetně vybavení, které je uloženo v zavazadlovém prostoru, oddělené síťkou, instalovanou za třetí řadou sedadel.

Opel Vivaro FEUERWEHR | foto: Opel

I toto vozidlo je vybaveno LED majáky, sirénou a megafonem. Obě vozidla budou vystavena na největším evropském veletrhu záchranářské techniky RETTmobil, odehrávajícím se 10. až 12. května v německém městě Fulda.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy