I když už Porsche rekordy na okruhu neřeší, nová GT3 zajela hodně solidní čas

911 GT3 | foto: Porsche

Porsche se nedávno od předhánění na Nürburgringu distancovalo. I přesto jeho nová 911 GT3 předvedla parádní čas.

Konkrétně to bylo 7 minut a 12 vteřin, což je oproti předchozímu modelu o 12 vteřin rychlejší. To se povedlo díky přepracované zadní nápravě, 7 rychlostní PDK převodovce a pneumatikám Michelin Sport Cup 2. Navíc k testování došlo za perfektního stavu tratě, ideálních podmínek a teplot.

„Dosažení tohoto času prokázalo, že nová 911 GT3 poskytuje nejen nejlepší zážitek z jízdy, ale může předvést i působivý výkon na legendárním okruhu Nürburgring. Při vytváření nové 911 GT3 byl důraz kladen především na optimalizaci jízdních vlastností a přizpůsobení k nárůstu výkonu,“ řekl víceprezident pro motorsport a vozy GT Porsche, Frank-Steffen Walliser.

„Před několika lety, byly takové časy na kolo dosažitelné pouze pro plnokrevné závodní vozy za použití speciálních pneumatik,“ dodal ředitel divize GT Andreas Preuninger. „Nová GT3 dosahuje těchto časů s poměrně skromným výkonem, přitom je stále vhodná pro každodenní použití.“

Nové GT3 je poháněno stejným 500 koňovým motorem, jako najdeme v závodní verzi 911 GT3 Cup. Vzhledem k váze 1.430 kilogramů poskytuje zrychlení 0-100 km/h za 3,2 vteřiny a dosahuje maximální rychlosti 317 km/h.

„Pokud můžete jet rychle na Nürburgringu, můžete jet stejně rychle kdekoliv na světě,“ uzavřel Walliser.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy