Ikonické Lamborghini najelo jen 350 km ročně. Cena v aukci bude zřejmě rekordní

1987 Lamborghini Countach 5000 QV | foto: bringatrailer.com

Jestli se dá nějaký supersportovní automobil označit za ikonu osmdesátých let, bezesporu to je Lamborghini Countach. A jedno takové, s nájezdem pouhých 10.464 kilometrů, je teď na prodej.

Vůz s přesným názvem Lamborghini Countach 5000 QV se objevil na internetovém aukčním portálu, kde se jeho cena momentálně pohybuje okolo 155.000 dolarů (cca 3.817.000 Kč). Aukce však bude pokračovat další tři dny, dá se tedy předpokládat, že cena ještě poroste strmě vzhůru.

Vůz je absolutně v perfektní kondici, jak po stránce exteriéru tak interiéru. Lak je původní a nese název Rosso Siviglia (Sevillská červená). Uvnitř vozu na budoucího majitele čeká světle hnědé kožené čalounění, taktéž v perfektní kondici. Jedinou "nepůvodní" věcí v interiéru je tak CD přehrávač Alpine.

Pod kapotou, samozřejmě uprostřed vozu, se ukrývá poklad v podobě 5.2 litrového motoru V12. Ten byl v době, kdy opouštěl továrnu, naladěn na výkon 420 koňských sil. Začátkem roku 2017 však vůz prošel velkým servisem, během kterého byl na všech válcích nepatrně zvýšen kompresní poměr a generálkou prošel brzdový systém, palivové čerpadlo, veškerá elektroinstalace, klimatizace a vyměněny byly všechny náplně.

Člověk, který si tento vůz nakonec vydraží, se tak stane majitelem prakticky nového Lamborghini Countach 5000 QV, které bylo vyrobeno v roce 1987. Pokud byste náhodou měli také zájem, aukce končí v pondělí 1. května, přesně v 21:00.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy