Od roku 2020 bude možné s Uberem i létat

Podobně by mohla vypadat letecká přeprava společnosti Uber | foto: Uber

Společnost Uber si klade stále vyšší cíle. Ačkoliv v současné době čelí několika soudním sporům kvůli provozování svých dopravních služeb, stále vyvíjí vozidla s autonomním řízením a čerstvě oznámila, že od roku 2020 chystá zahájit i vzdušnou přepravu.

Zástupci společnosti Uber o tom informovali v úterý na konferenci "Elevate Summit". Zároveň informovali o tom, že společnost uzavřela partnerství s městy Dallas a Dubai. Právě v těchto městech tak bude společnost zkoušet a prezentovat přednosti dopravy pomocí létajících vozidel. Zajímavou novinkou bylo také oznámení o partnerství s leteckými společnostmi, které se vývojem létajících vozidel zabývají.

Společnost Uber se domnívá, že investice do těchto technologií je zásadní pro ochranu jejího podnikání. Předpokládá tak, že již v roce 2023 bude provozovat plně funkční síť létajících vozidel.

Většinu z vás už jistě napadlo, že podobná služba bude nesmírně drahá. Uber ale své zákazníky uklidňuje s tím, že ceny by měly být je nepatrně vyšší než v případě UberX, kde se ceny pohybují okolo 1.32 dolaru za míli (cca 32 Kč za 1,6 kilometru).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy