Česká policie dostala bavoráky. Podívejte se, co jim chybí

Česká policie dostala BMW i3 | foto: BMW Česká republika

Česká policie dostala do své služby novou posilu. Tu tvoří německé vozy BMW řady i3. Kde všude je najdeme?

Podle informací přímo z vedení BMW si tři kousky vyžádala Praha, přičemž další počet i3 zamíří jako posila městské policie v Brně, Pardubicích, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Písku, Zlíně a také Ostravě.

Prakticky tak po celé ČR budeme moci potkat zajímavé elektro policejní auta. Zajímavostí je, že BMW auta poskytla zcela bezplatně na půlroční testování. A jelikož je to BMW, zde zde podmínka, že pokud policisté najedou 6 tisíc kilometrů, auta se budou muset vrátit dřív, jak do ono půl roku.

Ve standardní výbavě vozu je kabel pro nabíjení z rychlonabíjecích stanic. Nesmí chybět ani karta Charge Now s bezplatným tarifem. Trošku pak necháme, že z celé zásilky vozidel bude mít pouze jeden kus prodloužený na tři stovky kilometrů. Ptáme se proč? Ostatní kusy totiž neujedou na jedno nabití více jak 200 km.

Česká policie dostala BMW i3 | foto: BMW Česká republika

Pojďme si alespoň připomenout, co se vlastně skrývá v útrobách policejních aut. Je zde elektromotor, který díky lithium-iontovým akumulátorem umístěným v podlaze nabízí výkon 170 koní a točivý moment 250 Nm. Nejvyšší rychlost je omezena na 150 km/h a jestli jste si všimli, autům chybím majáčky...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy