Nová RS4 od Audi už jezdí po silnicích. Nabídne šílenou dynamiku a motor z Porsche

ABT AS4 | foto: Abt Sportsline GmbH

V zimní Skandinávii byl před pár dny vyfocen zamaskovaný prototyp Audi RS4 Avant. Ten je ukázkou toho, jaká zběsilost nás za rok čeká.

Tento prototyp není první, který byl zachycen v pokročilém stádiu vývoje. Podle snímků má několik věcí, které se nejspíše dostanou do sériové výroby. Jedná se o temně modré vrchní části karoserie postrádající maskování, decentní střešní ližiny a také o obří litá sportovní kola.

Nové RS4 Avant bylo přistiženo při testování již po několikáté, jenže až dnes byla oficiálně potvrzena informace, že pod její kapotou najdeme 2,9litrový twin-turbo šestiválec z Porsche Panamera S / 4S. Vzhledem ke zpřísňující se regulaci emisí se obě automobilky dohodly na sdílení nákladů na vývoj svých šesti a osmiválců.

Očekávaný výkon je 450 koňských sil, kdežto točivý moment dosáhne 600 Nm. Ve výsledku to je o deset koní a 40 Nm více než nabídne Porsche. Zrychlení z 0 na 100 km/h proběhne do 4 sekund a kupující bude mít možnost užít si maximální rychlost až 280 km/h. Konkurence by se tak měla pomalu připravovat na fakt, že Audi jí nedá nic zadarmo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy