Dynamická Z4 s dvoulitrem

Z4 | foto: BMW Group

Mnichovské BMW rozšiřuje svoji úspěšnou modelovou řadu roadsterů o základní model Z4 2,0.

Z4 se vyrábí od svého debutu v roce 2001 v USA, ale dodáváno bylo na trh pouze se šestiválci o objemu 2,2; 2,5 a 3,0. Od dubna letošního roku bude do tohoto úspěšného modelu osazován i lehčí čtyřválec o objemu 2 litrů a výkonu 110 kW.

Plně variabilní ventilový rozvod s plynulým přestavením sacího a výfukového vačkového hřídele (VANOS), jakož i VALVETRONIC, se starají o okamžitou reakci a harmonickou výkonovou charakteristiku.

Automobilka slibuje jen o něco méně dynamiky, než u renomovaných šestiválců. Drobnější motor zrychlí kabriolet z 0 na 100 za 8,2 vteřiny. Plný průběh točivého momentu s 200 Nm při 3600 o/min nabízí dostatečnou pružnost ve spojení s přesnou šestistupňovou převodovkou. Hnaná jsou zadní kola s obutím 205/55 R16.

Při testu Euro NCAP 2004 dosáhla Z4 nejlepších hodnot, jaké kdy byly u roadsteru naměřeny na figurínách, a obdržela tak Cenu Euro NCAP „Nejlepší v segmentu“.

Svou veřejnou premiéru bude mít tento nový vůz při příležitosti Ženevského autosalonu v březnu 2005. Výroba bude zahájena v dubnu a první vozidla budou do Evropy a Asie dodána v polovině května.


Foto: BMW Group

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy