Nissan hledá kontrolu

Murano | foto: Archiv AutoRoad.cz

Nissan Europe připravuje vytvoření vlastní jednotné středoevropské organizace.

Na základě dohody mezi Nissan Europe a Sumitomo Corporation, která je stoprocentním vlastníkem společnosti Nissan ČR, přejde v průběhu příštího roku řízení veškerých aktivit značky Nissan v České republice přímo na společnost Nissan Europe.

Nissan plánuje vytvořit v příštím roce svou vlastní prodejní a distribuční síť pro několik zemí střední Evropy, v jejímž rámci bude jednotný postup koordinován přímo Nissan Europe. V současnosti se řeší nutné kroky pro zachování kontinuity v jednotlivých zemích tak, aby změnu importéra v žádném směru nepocítili zákazníci a aby se i nadále udržely dosavadní dobré prodejní výsledky automobilů značky Nissan.

Nissan ČR s ročním obratem přes dvě miliardy korun je v současné době jedním z posledních nezávislých importérů automobilů na českém trhu, ostatní jsou až na výjimky pod přímou kontrolou výrobce. Společnost, sídlící ve vlastním areálu ve Vysočanech, bude na českém trhu samozřejmě působit i nadále.

Nissan ČR byla založena v červnu 1991, do dnešního dne prodala u nás 29.073 osobních, užitkových i nákladních vozidel značky Nissan.


Foto: AUTO NEWS NETWORK
Zdroj: Tisková zpráva Nissan ČR

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy