Mitsubishi Colt získal další evropské ocenění

Colt CZ3 | foto: Mitsubishi Motors

Jedno z nejžádanějších automobilových ocenění na mezinárodní scéně bylo včera uděleno Mitsubishi Motors.

Jako nejlepší vůz roku ve své kategorii dostal nový Colt od nejprodávanějších nedělních evropských novin „Bild am Sonntag (BamS)“ ocenění „Goldes Lenkrad 2004 (= zlatý volant 2004). Cenu převzal v průběhu galavečera v berlínské hale Ullstein nakladatelského domu Springer, kterého se zúčastnilo na 400 představitelů obchodní a politické scény, zástupců médií a sportu, pan Akira Kijima, generální ředitel produktových operací společnosti Mitsubishi Motors Corporation.

Colt uspěl proti soupeřům závěrečného finále, kterými byly vozy Fiat Idea, Kia Picanto, Lancia Musa, Peugeot 1007, Renault Modus a Smart Forfour. Colt na čtenáře nakonec udělal největší dojem – zejména v oblasti kvality zpracování, flexibility, komfortu, vnitřního prostoru, a snadného ovládání panelu.

Nezávislá komise se skládá z 24 renovovaných expertů, motoristických profesionálů a dalších významných osobností. Zatímco automobiloví jezdci hodnotí kritéria související s jízdní dynamikou, jako výkon motoru a ovladatelnost, zkušení techničtí experti hodnotí prvky jako je kvalita zpracování, bezpečnost, náklady na opravy a dopad na životní prostředí. „Neodborné“ známé osobnosti v porotě hodnotí vůz z pohledu vlastností, jako je vnější a vnitřní interiér vozu, jednoduchost ovládání, komfort, vnitřní prostor a value for money (= získaná hodnota za vynaložené peníze).

Mitsubishi získalo ocenění „Goldenes Lenkrad“ v minulosti již třikrát – v roce 1984 za Galant, v roce 1988 za druhou generaci Coltu a v roce 1992 za prvního nástupce svého klasického off-roadu, za Pajero.

V roce 2004 prestižní ocenění „Goldenes Lenkrad“ vyzvedlo Colt jako vedoucí značku co do kvality a inovací. „Goldenes Lenkrad“ je již třetím oceněním pro Colt, který byl také zvolen „Autem roku 2005“ dánským klubem automobilových novinářů, a dále pak „Kompaktním vozem roku 2004“ časopisem ANWB (= časopis holandské automobilové asociace).

Zcela nový Colt se od svého uvedení na trh dostal již ke 13 000 zákazníkům. Naposledy byl uveden se strategicky důležitými pohonnými jednotkami, a to dieselovým motorem 1,5 l a benzinovým motorem 1,1 l. Po zahájení prodejů ve Velké Británii, Skandinávii a východní Evropě, bude následovat západní Evropa, kde budou uvedeny Colt CZ3 a Colt CZT v prvním kvartálu 2005.


Zdroj: Tisková zpráva Auto Palace Group
Foto: Mitsubishi Motors

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy