Verisa v největší fotografické knížce světa

Verisa | foto: Auto Palace Praha, k.s.

Mazda Motor Corporation představila v době od 21 do 25. července t.r. největší knížku světa s fotografiemi věnovanými novince Mazda Verisa.

Nápad na knížku vzešel z hlavy fotografa Rowlanda Kirishima, který chtěl maximalizovat skvělé prvky tak fotogenických subjektů, jakými jsou Ayako Kawahara, herečka a modelka, a Mazda Verisa.

Výstava „Mazda Verisa Gallery“ se odehrála v budově Maru Cube v Tokiu, v krásném designovém prostředí, kde se návštěvníci mohli cítit velice uvolněně. Hned vedle galerie byla návštěvníkům k dispozici také Mazda Verisa Gallery Café.

Při slavnostním představení knížky řekl Rowland Kirishima: „Jsem velice šťastný, že se mi naskytla tato příležitost. Při zadání mi bylo řečeno, že moje výsledná práce bude představena v omezeném časovém úseku v otevřeném prostoru a že budu pracovat s jednou z nejlepších světových modelek, slečnou Kawahara. Tak jsem se rozhodl, že vytvořím něco ojedinělého, abych maximalizoval tuto příležitost. Také jsem si přál, abych vytvořil něco, co bude návštěvníky vizuálně překvapovat a zasáhne jejich srdce. Hned na začátku jsem si pomyslel, že by možná bylo zajímavé vytvořit extrémně velké fotografie v životní velikosti modelky a vozu Verisa. Má kreativní touha fotografa šla však ještě dále a přivedla mne k tomu, že jsem nakonec vytvořil celou kolekci fotografií.“

Bezprostředně po skončení výstavy zažádala Mazda Motor Corporation o zápis knihy VERISA do Guinessovy knihy světových rekordů v UK, jako největší knihu kolekce fotografií na světě, což je zcela nová kategorie.
Poznámka: dosud největší knihou světa zapsanou do Guinessovy knihy světových rekordů je knížka publikovaná v Denveru, Coloradu, USA o rozměru 2,74 m x 3,07 m.

Parametry knížky:
rozměr – tělo knihy od horní po spodní hranu 3 m
zleva doprava 3,3 m
rozměr – obálka od horní po spodní hranu 3,07 m
zleva doprava 3,42 m
celkový počet stran 16 (vč. 5 fotografií)
váha celková cca 352 kg
samotná obálka cca 200 kg
jedné stránky cca 18 kg
doba výroby knihy cca 3 měsíce


Speciální webové stránky Mazda Verisa
Současně byly v Japonsku spuštěny pro Mazda Verisa speciální webové stránky, kde mohou zájemci najít krátké filmy a také speciální edici hudby. Více již na http://gallery.mazda.co.jp/verisa/music.html


Foto: Auto palace Praha, k.s.
Zdroj: Auto palace Praha, k.s.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy