Dnes otevírá brány lipský autosalon

Yeti | foto: Škoda Auto

Dnes v 9 hodin se pro novináře otevřely v Lipsku brány letošního ročníku tradičního autosalonu. Přestože účast mnoha automobilek postihla ekonomická krize, bude zde představeno několik modelů ve světové premiéře.

500 vystavovatelů z dvacítky zemí prezentuje v Lipsku své nejnovější produkty v oblasti osobních i lehkých užitkových automobilů a off-roadů, náhradních dílů, tuningu či nejrůznějších doplňků a autokosmetiky. Hospodářská recese si i ale vybrala svou daň i zde. Účast odřekl například Fiat, BMW nebo obě švédské automobilky Volvo a Saab.

Ze světových premiér můžeme čekat domácí Volkswagen Golf VI GTI a GTD nebo francouzský Peugeot 206+. České fanoušky pak bude určitě zajímat stánek mladoboleslavské Škodovky, kde je k vidění paket Fabia Sportline a samozřejmě nejnovější zástupce automobilky model Yeti.

Veřejnosti se autoshow otevírá zítra a potrvá přesně týden do 5. dubna. Jednodenní vstupenka stojí 10,50 EUR, zlevněná 7 EUR a děti do 12 let pak zaplatí 5 EUR. Cesta z Prahy převážně po dálnicích měří zhruba 270 km. Více informací v češtině naleznete zde.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy