Mercedes SLC AMG dostane racčí křídla

SLC AMG | foto: Archiv AutoRoad.cz

Mercedes oživuje legendu, na kterou se nikdy nezapomnělo. Podle nejnovějších špionážních fotek budoucí superstroj od Mercedesu dostane specifický systém otevírání dveří, který proslavil v padesátých letech Mercedes SL300 Gullwing coupé.

Dveře pojmenované racčí křídla, tedy Gullwing, se poprvé objevily na Mercedesu SL300 a tohle auto se nejen jimi ihned proslavilo. A legendární aura se ho drží dodnes.

Od té doby využilo konceptu racčího křídla několik výrobců, nejslavnější je asi DeLorean, v současnosti jej drží při životě dvě automobilky a to Gumpert v modelu Apollo a Bristol.

Mercedes se hodlá ke slavné tradici jménem Gullwing po více než padesáti letech vrátit s modelem SLC. O tom toho jinak moc nevíme. Bude ve výrobním programu vyplňovat mezeru vzniklou ukončením výroby McLaren Mercedesu SLR, takže jak výkonnostně, tak i jízdně se máme na co těšit.

Podle spekulací, které se vynořují, by novinka mohla využívat přeplňované V8 o objemu 6,3 litru, který se objevil nedávno s SL Black series. Výkon ručně stavěného motoru by pak silně převyšoval 600 koní.

Na špionážní fotografie se podívejte na tento odkaz, směřuje na web emercedesbenz.com.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy