Volkswagen HyMotion Tiguan - lidově s vodíkem

Tiguan HyMotion | foto: Volkswagen

Volkswagen se, jak vidno, nespokojil s jediným vodíkovým konceptem. Po včerejším představení konceptu up! blue je zde Tiguan HyMotion, který má k sérii přeci jenom blíže.

Volkswagen se rozhodl své nově vyvinuté palivové články zužitkovat, takže se objevují v dalším voze. Do karoserie malého SUV Tiguan se dostaly vnitřnosti blízké budoucnosti.

Elektromotor je schopen generovat výkon až 136 koní, tedy mezi vozy této třídy docela běžný výkon. Konceptu však bohužel stačí jen na podprůměrnou dynamiku, maximální rychlostí 150 km/h a zrychlením 0-100 za 14 sekund na spalovací sourozence zatím nemají.

Za vším stojí relativně vysoká hmotnost téměř 1900 kg.

Pozitivní je, že se konstruktérům podařilo zastavět systém s vysokokapacitním li-ion akumulátorem, elektromotorem, palivovými články a nádrží na 3,2 kg vodíku tak, aby se prostor pro cestující a zavazadla nezměnil.

Koncepty Tiguan HyMotion, Volkswagen up! blue, Dacia-Renault Logan eko2, Volvo ReCharge plug-in hybrid koncept a BMW Hydrogen7, které je na trhu již delší dobu, se budou ucházet o titul ekologického vozu Challenge Bidenum, který se bude vyhlašovat již tento týden v Šanghaji.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy