Základ pro polské elektromobily Izera dodá čínská Geely

Geely GE11 | foto: 汽车之家

Čínský koncern Geely Automobile Holdings dodá společnosti ElectroMobility Poland (EMP) modulární platformu pro elektromobily, která bude základem její řady elektromobilů Izera. S odvoláním na prohlášení obou firem o tom minulý týden informovala podle ČTK agentura Reuters.

Značka Izera je klíčovým prvkem snahy Polska přejít na vozy s elektrickým pohonem. Polský automobilový průmysl chce s její pomocí dohnat konkurenty v regionu, například Česko nebo Slovensko.

"Polsko hraje důležitou roli v evropském automobilovém průmyslu a jsem přesvědčen, že tato dohoda umožní rychlejší přechod na elektrický pohon a vytvoří širší ekonomické příležitosti v oblasti elektromobility," uvedl v prohlášení šéf Geely Daniel Li Tung-chuej.

Izera bude využívat platformu SEA společnosti Geely, upřesnily společnosti. Bude tak první společností mimo skupinu Geely, která jí bude mít k dispozici. Platforma zahrnuje mechanické a softwarové prvky, které tvoří základ vozu.

První polská elektrická auta se budou vyrábět v závodě společnosti EMP v Jaworznu na jihu Polska, ve Slezském vojvodství mezi Krakovem a Katowicemi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy