Co tím chtěli u Fordu říci?

Ford + Ferrari | foto: youtube.com

Sportovní vůz a logo koně jdou bezpochyby k sobě. Zmínit můžeme Porsche, Ferrari a třeba i Ford Mustang. Od Fordu však dostal do znaku divokého koně jeho reinkarnovaný off-road Bronco. Jenomže až nápadně dobře "sedí" ke koníkovi z Maranella.

Logo Ford Bronco
Ford Bronco nové generace dostal do znaku koně, jenž divoce kope zadníma nohama. Dle tvůrců onoho loga mělo zřejmě jít o parťáka k dalšímu divokému koni, a to k mustangovi. Idea je taková, že tito dva Fordovi koníci budou spolu skotačit po nekonečných prériích.

Bronco a Mustang | foto: youtube.com

Avšak Bronco koník až podezřele pasuje k jinému koníkovi. A ne k ledajakému. Pasuje k samotnému italskému hřebci. Avšak tady to vypadá na úplně jiné skotačení než v předchozím případě.

Níže si můžete pečlivě prohlédnout obě loga s divokými plnokrevníky a sami si udělat vlastní názor, ke kterému z nich Brocno koník sedne lépe.

Logo Ferrari v Rakousku | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Logo Ferrari
Logo věnovala Enzovi Ferrari hraběnka Paolina Baracca, matka slavného italského letce z 1. světové války. Její syn Francesco míval na svém letadle vyobrazeného koně, který se vzpíná na zadních. Enzo Ferrari ho umístil na žlutý štít, protože žlutá je barva města Modeny, a přidal písmena SF – Scuderia Ferrari.

Ford + Ferrari | foto: youtube.com


Logo Ford Mustang
Legendární pony car od Fordu má v názvu i ve znaku běžícího mustanga. Mustangové jsou původně potomci zdivočelých koní, prohánějící se po prériích Severní Ameriky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy