6 let staré Mitsubishi Lancer Evo X Final Edition se prodává trojnásobně dráž, než kolik stálo nové!

Mitsubishi Evo X Final Edition | foto: carakoom.com

Je stará známá pravda, že jen zamávate dealerovi ze svého nového auta na rozloučenou, hned sedíte v něčem, co má pár desítek tisíc nižší cenu, než jakou jste za to před pár minutami dali. To však neplatí úplně pokaždé, zářným příkladem může být toto poslední vydání legendárního Langera Evo.

V Kanadě u dealera Mitsubishi je nyní na prodej vzácný sportovní sedan Lancer Evo X Final Edition. Pro kanadský trh jich bylo vyrobeno 350 a tento konkrétní kus je úplně posledním z této limitované edice. Final Edition pro severoamerický trh se od standartních "Evíček" lišila černě lakovanou střechou, nebo třeba litými koly BBS. V interiéru se nacházejí přední anatomické sedačky od firmy Recaro, soundsystém Rockford Fosgate a pár dalších detailů, které prozrazují příslušnost k limitované edici.

Ale nezůstalo jen u exteriéru a interiéru. V Mitsubishi se podívali také pod kapotou. Výkon poskočil směrem nahoru a to konkrétně na 307 koní a 414 N.m. Díky tomu se zkrátil čas potřebný ke zrychlení z 0 na 100 km/h z původních 5,4 s na současných 5,1 s. Výkon motoru putuje samozřejmě na všecha čtyři kola a to prostřednictvím 5 stupňové manuální převodovky.

Vzácný exemplář z roku 2015 s nájezdem pouze 62 mil (99 km) se nyní prodává za 147 899 kanadských dolarů (1,73 milionů Kč). Nový přitom před 6 lety stál 49 498 C$. Tudíž cena tohoto exkluzivního vozu za 6 let stoupla téměř trojnásobně. To o sobě jen tak nějaké auto říct nemůže.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy