"Loafs of the Future", Buchanka budoucnosti skutečně vznikne

Loafs of the Future | foto: youtube.com

Ruský designér Andrej Davydov před nedávnem představil svou vizi Buchanky budoucnosti. Veřejnost byla z designérovy práce nadšená, ale o uvedení do provozu tohoto virtuálního UAZu nemohla být řeč.

Až nyní se autoři YouTube kanálu Machinators nechali slyšet, že virtuální Buchanku budoucnosti přivedou do reálného světa. Vzhledem ke skutečnosti, že tito YouTubeři vytvořili neobvyklá auta již v minulosti, není důvod pochybovat, že zůstane pouze u planých slibů.

"Loafs od the Future" jak se projekt jmenuje, vznikne na technice současné dodávky od automobilky UAZ. Takže tu máme poctivý rám, dvojici tuhých náprav a zážehový atmosférický čtyřválec ZMZ-4091 o objemu 2693 ccm s výkonem 82,5 kW (112 koní) a točivým momentem 198 N.m. Avšak je ve hře i použití odlišné pohonné jednotky. To se ale uvidí až časem. Karoserie vyrobená z kompozitních materiálů bude kompletně nová a bude věrně kopírovat návrh Andreje Davydova. Ten se rozhodl s YouTubery spolupracovat a pro tento projekt navrhne nový interiér.

Loafs of the Future | foto: youtube.com

Dle vyjádření pánů z Machinators bude projekt dokončen ke konci příštího roku. Tento čas nebyl vybrán náhodou. Práce jsou načasovány tak, aby byl vůz dokončen do 30. prosince 2022, aby se shodoval se stým výročím vzniku SSSR.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy