V Dubaji byl nalezen opuštěný Batmobile

Batmobile | foto: youtube.com

Ve skladu v Dubaji byl nalezen opuštěný Batmobile. Na sociálních sítích se po zveřejnění fotografií strhla konverzace, kde někteří tvrdí, že se jedná o originální "vůz" z trilogie Christophera Nolana. Skutečnost však může být jiná.

Před nedávnem byl zveřejněn snímek pískem pokrytého Batmobilu, který stojí zapomenutý v jednom skladu v Dubaji. Může se jednat buď o originálního "Skokana", jak se Batmobilu v trilogii o Temném rytíři říkalo a nebo o jednu z pěti kopií, které byly postaveny se souhlasem filmařů.

V prvním případě by se jednalo o skutečný unikát, kterým se v Gothamu proháněl Batman v podání Christiana Balea. V tom druhém pouze o jeho repliku. Zde by slovo pouze mělo být v uvozovkách. I v případě kopie se jedná o něco mimořádného. Na světě je jen 5 kusů tohoto neobvyklého křížence tanku a buggyny. 

Batmobile | foto: youtube.com

Dle dostupných informací jednu z replik pohání motor V8 Chevrolet 5,7 litru o výkonu 500 koní. Kromě burácení V8 umí tento konkrétní kus vydávat i zvuk tryskového motoru. Jako perličku můžeme ještě zmínit, že všech 5 replik je schváleno pro jízdu po veřejných komunikacích.

Jak jste si již dříve mohli přečíst v našem starším článku, nový Batman v hlavní roli s Robertem Pattinsonem bude jezdit méně výstředním Batmobilem, který více připomíná konvenční automobil. Pokud se nic nezmění, film Matta Reevese bude mít premiéru v průběhu příštího roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy