Fúze FCA a PSA schválena. 15 značek bude nově ovládat Stellantis

Stellantis vznikla fúzí Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) a Peugeot SA (PSA) | foto: Peugeot ČR

Akcionáři schválili projekt fúze mezi FCA a PSA. K jejímu faktickému dokončení má dojít 16. ledna 2021.

4. ledna 2021 schválily valné hromady akcionářů Fiat Chrysler Automobiles NV („FCA“ vlastnící Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Fiat, Jeep, Lancia, Ram, Maserati) a Peugeot SA („skupina PSA“ vlastnící Citroën, DS, Opel, Peugeot, Vauxhall) navrhovanou fúzi, jejímž výsledkem je vytvoření společnosti Stellantis N.V. („Stellantis“). O výsledku hlasování bylo rozhodnuto velkou většinou ve prospěch transakce (více než 99 % odevzdaných hlasů).

PSA Groupe | foto: PSA Groupe

Akcionáři FCA rovněž schválili dodatečná usnesení týkající se fúze, zejména přijetí budoucích stanov společnosti Stellantis a jmenování členů představenstva, s účinností ode dne následujícího po dokončení fúze. FCA a skupina PSA, které v prosinci získaly závěrečná povolení regulačních orgánů, zejména Evropské komise a Evropské centrální banky, očekávají, že po tomto schválení akcionáři dojde k dokončení fúze 16. ledna 2021.

Kmenové akcie Stellantis se začnou obchodovat na pařížské burze Euronext a na milánské Mercato Telematico Azionario v pondělí 18. ledna 2021 a na newyorské burze NYSE v úterý 19. ledna 2021.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy