Oblíbená Buchanka s obytnou vestavbou od firmy Moltomeno

UAZ Buchanka | foto: carakoom.com

Změnit běžný UAZ 2206 na obytný automobil je s touto sadou otázkou pouhých 1,5 hodiny. Což je skvělé, horší je, že obytná vestavba stojí víc než původní automobil.

Na podzim loňského roku milánská designérská společnost Moltomeno zveřejnila 3D vizualizaci její představy o obytné vestavbě do ruského nezmara UAZ 2206, kterému se lidově přezdívá Buchanka. Nyní tato společnost přichází na trh s hotovou vestavbou.

Dle poskytnutých informací zabere konverze z běžné Buchanky na tu

obytnou pouhých 90 minut. Což je velmi výhodné, obytný vůz potřebujete jen několikrát do roka. Během ostatní doby může UAZ sloužit k přepravě osob nebo nákladu.

UAZ Buchanka | foto: carakoom.com

Pro svou kompaktnost (celá vestavba se vejde do většího kufru) a pro původ vzniku Buchanky dostal obytný vestavbový set název Matrioska. Proces instalace Matriosky je následující. V prvé řadě se v zadní části demontují některá sedadla pro cestující. Tím vznikne prostor pro lůžko o rozměrech 120 x 200 cm. Lůžko se dá sklopit a přeměnit na dvě sedadla, mezi nimiž se nachází stůl. Za zadními dveřmi si našla své místo kuchyňská linka s plynovým sporákem, dřezem a chladničkou o objemu 65 litrů.

UAZ Buchanka | foto: carakoom.com

Šikovná vestavba má jeden velký kaz na kráse. Italská společnost si za Matriosku účtuje 9 000 Euro (236 000 Kč). Přitom nová Buchanka se dá v Rusku sehnat za částku lehce převyšující 8000 euro (210 000 Kč).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy