Téměř 300 naftových ořů pro Škodu Kodiaq RS

Škoda Kodiaq | foto: BRS

Může být Škoda Kodiaq RS ještě lepší? Může! Důkazem je další projekt tuningového specialisty BSR, jehož švédské kořeny sahají až do roku 1991. V nejnovějším projektu se v BSR zaměřili nejen na vylepšení výkonové charakteristiky vozu, ale také na zlepšení jízdních vlastností a individuální vzhled.

1 – výkon motoru
optimalizace výkonu BSR Stage1 nabízí díky přeprogramování řídící jednotky motoru přes diagnostickou zástrčku OBD pomocí unikátního PPC3 Tuning Systému výkon 292 HP/591 N.m. Individuálně vyvinutý software v modernizované laboratoři přináší velice příjemný nárůst výkonu v celém spektru otáček, zlepší reakci na povel plynového pedálu a ve vysokých otáčkách se chování vozu přibližuje zážehovým variantám. Vyšší točivý moment dokáže DSG převodovka efektivněji využít a řazení rychlostních stupňů je tak daleko přirozenější.

Cena: 12.447 Kč vč. DPH

Škoda Kodiaq | foto: BRS


– instalace homologovaného sportovního vzduchového filtru JR Filters snižuje rezistenci a dodá motoru požadované množství vzduchu v kratším čase. Tím se zrychlí odezva na sešlápnutí plynového pedálu. Některá měření prokázala nárůst výkonu motoru 3 – 4 HP. Filtr je vyroben z nekonečné bavlněné příze. Filtr se nemění, ale pouze pere ve speciálním saponátu, který rozpouští organické a anorganické nečistoty. Následně se napustí olejem, a pokud se o filtr bude majitel správně starat, jeho životnost je 1.000.000 km. Filtrační schopnost filtru je 99,9% pevných částic o velikosti 2.8 mikronu. Čistící sada vydrží na 4 – 6 pracích cyklů. Vyrobeno ve Francii.

Cena filtru: 1.390 Kč
Cena čistící sady: 43 9Kč


2 – zlepšení jízdních vlastností, zvýšení bezpečnosti vozu
instalace pružin Eibach Pro Kit. Pro-Kit je homologovaná sada legendárních pružin od Eibach, které přináší zlepšení jízdních vlastností a vzhledu - perfektní řešení pro silniční vozy. Díky pružinám Eibach Pro-Kit vůz získal: - sportovnější ovladatelnost a větší kontrolu při zachování komfortu jízdy. - Snížení těžiště vozu o 30mm na přední i zadní ose. - Kratší brzdnou dráhu, lepší akceleraci, menší naklánění vozu v zatáčkách, omezení ponoření přídě při brzdění, redukci přidřepnutí zádě při akceleraci – Vůz zůstane po delší dobu vodorovně s vozovkou. - Záruka 5 let. - Homologace TÜV - Vyrobeno v Německu.

Cena sady 4 pružin: 6.376 Kč

Škoda Kodiaq | foto: BRS

3 – individualizace vzhledu vozu
kola dělají auto, o tom není třeba polemizovat. V případě tohoto projektu se majitel rozhodl pro švýcarské ráfky Corspeed Deville Gunmetal Matt 9x20 ET40. Na zadní nápravě pro dokonalou pozici a skvělý vzhled byly navíc použity distanční podložky Eibach Pro Spacer o tloušťce 10mm. Ráfky byly osazeny pneumatikami Michelin Pilot Sport 4S o rozměru 265/35 R20. Opět se jedná o homologované řešení zapsané ve VTP.

Cena: 12.590 Kč / ráfek

U tohoto vozu je navíc použito řešení, které umožňuje pomocí aplikace v chytrém telefonu individuální nastavení zvukového projevu výfukového systému s již v sérii dodávaným externím aktivním reproduktorem. Mezi jednotlivými uloženými zvukovými profily lze snadno přepínat stávajícím tlačítkem v kabině vozu (ESP, tempomat, jízdní režimy …) Identické řešení bylo použito i na BSR Show car 2019.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy