Poznáte na jakém základě je postavena tato replika Bentley Continental GTC? Nejspíš budete překvapeni

Replika | foto: carakoom.com

Ne zřídka se dá při brouzdání internetem a hledáním zajímavé ojetiny narazit na nejrůznější repliky vozů. Většinou nestojí ani za řeč. Tento "Bentley" je naopak velmi povedený.

Karoserie této repliky poměrně věrně kopíruje její předlohu. Jistě, z boku vypadá vůz trošku jinak i zadní difuzor s dvojicí chromových koncovek výfuku vypadá u toho vozu trošku nepatřičně. Ovšem světlomety i mřížka chladiče je od originálu k nerozeznání.

U většiny přestaveb jsme zvyklí, že úpravce se zaměří především na karoserii a interiér nechá téměř netknutý. Ne v tomto případě, zde se i interiér nese v duchu britského aristokrata. Palubní deska je obšita kůži a kožené jsou též prošívaná elektricky stavěná sedadla s logem automobiky Bentley. Stejné logo najdeme i na multifunkčním volantu. Za pozornost také stojí zabudovaný displej infotainmentu a z leštěného kovu vyrobený volič automatické převodovky.

Replika | foto: carakoom.com

Největší rozdíl od od originálu najdeme pod kapotou. Na místo velkolepé W12 o objemu 6.0 litru a výkonu 575 koní zde najdeme poněkud všednější pohonnou jednotku. Je zde V6 o objemu 2,7 litru o výkonu 203 koní. Motor pohání přední kola a umožňuje vozu rozjet se až na 210 km/h, akcelerace z 0 na 100 km/h je pak otázkou 9,9 s.

V současnosti je vůz k prodeji ve Spojených Státech za cenu 19 519 USD (asi 480 tisíc Kč).  Máte tip o jaký vůz se jedná? Pro stavbu tohoto Bentley Continental GTC posloužil ve Spojených Státech velice rozšířený kabriolet Chrysler Sebring.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy