Klasické Porsche 911 ve stylové terénní úpravě

Syberia RS | foto: carakoom.com

Automobil Porsche 911 je jedním z nejoblíbenějších sportovních vozů planety. Starší 911 jsou mezi sběrateli velice ceněné, proto se nestává často, že by se někdo rozhodl pro tak radikální přestavbu.

O tu se postaraly dvě německé společnosti H & R, spolu s Burkhard Industries. Po jejich zásahu vzniklo úžasné terénní kupé s názvem Syberia RS.

Porsche 911 z roku 1986 je vybaveno vzduchem, chlazeným šestiválcovým boxerem. Motor o objemu 3164 ccm produkuje výkon 154 kW (210 koní) při 5900 ot./min a přes manuální převodovku pohání zadní kola. To stačí již 34 letému sportovnímu vozu dosáhnout 100 km/h , v čase 6,3 s.

Základ je tedy více než slušný. Syberia RS ale není stavěna na silnici, ale na rychlé zdolávání nezpevněných cest. Terénní schopnosti jí dodává na míru vyvinutý podvozek H & R s vysokými zdvihy, a terénní pneumatiky Hankook o rozměrech 215/85 R16 s disky od firmy Fuchs. V případě nouze pomůže v přídi instalovaný naviják schopný utáhnout 3,5 tuny.

Syberia RS | foto: carakoom.com

Syberia RS | foto: carakoom.com

Na karoserii přibyly značně rozšířené lemy blatníků a expediční zahrádka. Na přední kapotě jsou umístěna přídavná světla a záď vozu zdobí přítlačné křídlo ve tvaru kachního ocasu, čímž Syberia RS vzdávala hold kultovní 911 RS 2.7.

Vnitřek off-road sporťáku je vybaven skořepinovými sedadly, sportovním volantem Momo čalouněným alcantarou a dlouhou řadící pákou. O bezpečnost posádky se stará stará integrovaná bezpečnostní klec z vysokopevnostní oceli.

Syberia RS | foto: carakoom.com

Již dlouho jsem neviděl něco tak cool, jako je právě tato Syberia RS. V nemalé míře mi připomíná Porsche 953, které se zúčastnilo Rallye Paříž Dakar.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy