Za tuto čtyřkolku by se nemusel stydět ani Batman

Quanta R | foto: carakoom.com

Tato černá, agresivně vypadající čtyřkolka, používá techniku ze Subaru Impreza WRX Sti vyladěnou na 600 koní, což jí umožňuje být až absurdně rychlou.

Tuningová společnost Charkov Iron Custom Motors (ICM) přichází se zcela novým typem vozidla. Pro jistého bohatého ukrajinského klienta postavila neobvyklou sportovní čtyřkolku s názvem Quanta R. Původní plán bylo prezentovat toto černé monstrum na autosalonu ve Frankfurtu a na festivalu rychlosti v anglickém Goodwoodu. Že tento plán nevyšel není potřeba objasňovat.

Vnější panely Quanty R jsou vyrobeny z hliníku, nemalé zastoupení mají také díly z karbonového vlákna. Mezi ně patří například zpětná zrcátka a palubní deska, oseta velkým množstvím tlačítek. Dvoučlenná posádka sedící za sebou má k dispozici výkonný audiosystém Alpine, s šesticí reproduktorů a subwooferem.

Quanta R | foto: carakoom.com

K pohonu slouží čtyřválcový boxer původem ze Subaru Imprezy WRX Sti, který má nahraných 5 různých map řídící jednotky. Výkon motoru může být od 257 kW (350 koní) až po 441 kW (600 koní). Výkon putuje na všechna čtyři kola. Ta mají kované ráfky od firmy Vossen a obouvají pneumatiky o rozměru 335/25 R22, což už jsou opravdu pěkné "bačkůrky".

Quanta R | foto: carakoom.com

Při využití nejvýkonnějšího nastavení je Quanta R schopna akcelerovat z 0 na 100 km/h za pouhé 3 sekundy a dosáhnout rychlosti přes 200 km/h. Řízení je doplněno elektrickým posilovačem a čtyřkolka je vybavena také systémy ABS a ESP. Podvozek dostal tlumiče Bilstein B16 a o zkrocení veškeré té síly se starají karbono-keramické brzdy Brembo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy