Ruský speciál s ohromující průchodností terénem vznikl přestavbou Lady 2101

Lada 4x4 | foto: youtube.com

Slavný ruský YouTuber AcademeG známý například stavbou pásového Bentley Continental GT, zveřejnil video o jeho nové "hračce". Tou je monstertruck na bázi automobilu VAZ 2101.

Na samém počátku byl zakoupen nedokončený projekt ve velmi zbídačeném stavu. Úprava do konečné podoby proběhla v dílně RealRussianCustom. Pod kapotou "žigulíka" už nenajdeme řadový čtyřválec, ale plnotučnou V8 s kódovým označením 3UZ-FE. Pod tímto kódem se skrývá motor se zdvihovým objemem 4292 ccm o výkonu 216 kW (294 koní) a točivém momentu 441 N.m. Tento motor se používal například ve vozech Lexus nebo Toyota Crown Majesta. Výkon putuje na všechna čtyři kola prostřednictvím 6 stupňové automatické převodovky. Nápravy pocházejí z off-roadové legendy Nissanu Patrol.

Lada 4x4 | foto: youtube.com

Kromě techniky se výrazně změnil i vzhled vozu. Z malého sedanu je nyní zářivě žlutý kříženec monstertrucku a trialového speciálu. Na první pohled zaujmou 37 palcová kola s pneumatikami s hrubým terénním vzorkem. Nad nimi jsou černé plastové rozšiřovací lemy blatníků. Vůz obdržel přední i zadní pevnostní nárazník a u pravého sloupku je šnorchl, který přidává vzduch pro motor i když je žigulík až po střechu ve vodě. Jestli má řidič k dispozici potápěčský přístroj, to se nám zjistit nepodařilo.

V přiloženém videu se můžete podívat na monster-žigulík v akci. První polovina videa se odehrává v dílně a ta druhá je věnována jízdnímu testu v terénu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy