Z Lady 4x4 Urban se stává stylové městské SUV

Lada 4x4 | foto: carakoom.com

S příchodem Lady 4x4 Urban se z kdysi bezkompromisního off-roadu stalo civilnější SUV. To přispělo k nové vlně tuningových úprav. Již nejde o stav v terénu ještě schopnějšího vozu, ale o "sportovní vzhled".

Jeden z příkladů takovýchto úprav může být Lada 4x4 Urban (u nás spíše známá jako Lada Niva Urban) na přiložených fotografiích. První věc, která na této terénní Ladě zaujme, jsou její velká hliníková kola. Ty pocházejí z Mazdy a obouvají pneumatiky o rozměrech 245/35 R20

Vůz dostal komplet nové osvětlení s LED technologií. LED světlomety jsou jak přední obrysová, hlavní, tak i zadní. Diodové blinkry se nastěhovaly též na vnější zpětná zrcátka. Interiér v tomto konkrétním případě je téměř sériový. Jsou zde pouze sedadla obšita modrou nití ve stejném odstínu, jako je barva karosérie a výkonnější audio.

Lada 4x4 | foto: carakoom.com

Pod kapotou je vše při starém. Ladu 4x4 pohání zážehový čtyřválec o objemu 1690 ccm s výkonem 61 kW (83 koní), jenž umožňuje vozu rozjet se z 0 na 100 km/h během 17 s a dál zrychlovat na 137 km/h. To jsou parametry, které rozhodně nikoho neoslní. Z tohoto důvodu se v přepočtu za 45 000 Kč na Ladu 4x4 prodává turbokyt v čele s turbodmychadlem Garrett TG17 s plnícím tlakem 0,5 barů, který zvýší výkon z 83 až na konečných 135 koní. S ním se zlepší akcelerace 0 na 100 km/h přibližně o 6 s a maximální rychlost se zvýší asi o 20 km/h.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy