Líbí se Vám Mercedes Benz G500 4 × 4², ale nevejde se Vám do garáže? Máme pro Vás alternativu

suzuki jimny | foto: carakoom.com

Nový Mercedes Benz G500 4 × 4² již není k sehnání, tedy alespoň oficiální cestou. Pokud ovšem toužíte po hranatém super off-roadu, máme pro vás zajímavé řešení.

Mercedes Benz G500 4 × 4² nejen, že již není v nabídce Mercedesu, ale ruku na srdce, ne každý z nás má po kapsách 6 milionů na nový vůz. K tomu spotřeba 20 až 50 L/100 km a nemožnost téměř nikde zaparkovat také není žádná sláva. Ale pokud jste propadli kouzlu hranatého off-roadu na chůdách, nemusíte věšet hlavu. Existuje alternativa.

suzuki jimny | foto: carakoom.com

Tím je taktéž, nejspíš podle pravítka navrhovaný off-road se zcela opačného spektra nabídky, než "Géčko". A tím je malinký teréňák Suzuki Jimny. Již jsme viděli tuningové sety, se kterými se dá tato japonská hračka vizuálně předělat na právě již zmiňované "Géčko", nebo třeba na minulou generaci Defenderu 90.

A však tuningová firma Fast Car Center, sídlící na Blízkém východě, šla s úpravou Jimny ještě o pořádný kus dál. Kromě vizuálního paketu dostal vůz přední ochranný rám, výrazně vytažené lemy blatníků a sluneční kšilt s integrovanými led světly.

Podvozek Jimny prošel velkou úpravou. Nové jsou tlumiče a pružiny, které výrazně zvýšily světelnou výšku. Té také pomáhají portálové nápravy a hlavně pod vytaženými blatníky ukrytá... (pravda, moc ukrytá nejsou)... kola s velkými terénními pneumatikami. Již tak skvělé terénní vlastnosti malého Japonce posouvá tato úprava úplně do jiných dimenzí. Díky kolům sahajícím téměř od přední části k té zadní se nájezdové úhly blíží k 90 % a jak je vidět na jedné fotografii, také přechodový úhel není z nejhorších.

Zda byla upravena i 100 koňová atmosférická patnáctistovka nebo převodovka, není známo. Pokud ne, bude mít motor s novými koly neskutečně práce. Osobně bych hádal oproti originálu jiný převodový poměr v diferenciálech.

suzuki jimny | foto: carakoom.com

suzuki jimny | foto: carakoom.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy