Lamborghini Gallardo jako z postapokalyptického filmu

Lamborghini Gallardo offroad | foto: Classic Youngtimer Consultancy

Internet je plný nejrůznějších vizualizací na téma "supersport v drsné offroadové úpravě". Drtivá většina je pouze grafickým snem nejrůznějších fanoušků filmů o zániku světa a všudypřítomných zombie. Ne však toto Lamborghini Gallardo, to je skutečné a může být vaše.

Drsně vyhlížející Rambo - Lambo je na prodej u Nizozemského prodejce klasických a luxusních sportovních vozů Classic Youngtimer Consultancy (před nedávnemp zde změnilo majitele podobně upravené Bentley Continental GT). Za cenu 115 000 euro (necelé 3 miliony korun) můžete mít jedinečně vyhlížející Gallardo z roku 2004 s nájezdem 43 619 km.

Lamborghini Gallardo offroad | foto: Classic Youngtimer Consultancy

A co za své peníze dostanete? Offroadově upravené Lamborghini Gallardo pohání 5 litrový V10 motor uložený za zády řidiče. Výkon 368 kW (500 koní) a točivý moment 510 N.m. pomocí automatické převodovky s pádly pod volantem putuje na všechna 4 kola. Sériové provedení má maximální rychlost 309 km/h a sprint 0 - 100 km/h zvládá za 4,2 s. V tomto konkrétním případě budou dynamické hodnoty na trošku horší úrovni. Offroad Gallardo pravděpodobně přibralo pár kilo a zcela jistě se zhoršila aerodynamika. I tak to bude nejspíš nejrychlejší "teréňák" široko daleko.

Jestli chcete ujíždět před krvežíznivými zombie, máte ambice zajet Rallye Paříž - Dakar, či jen chcete vyčnívat z davu a v zimě si zajet zalyžovat do Alp, v upraveném Lamborghini najdete schopného parťáka.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy