Nové kladivo na výkonné supersporty? Parametry policejního Golfu vám vyrazí dech

Policejní Volkswagen Golf R z dílny Oettinger | foto: Oettinger

Snad každý policejní sbor chce mít ve svých garážích výkonné služební vozy, nicméně právě v Německu je jejich využití více než smysluplné, vždyť která jiná země se může pochlubit tolika fenomenálními sportovními automobilkami.

Vtěsnat do rozpočtu vozy jako Porsche 911 či Mercedes-AMG GT však není žádná sranda, proto se musí policisté zajímat o jiné alternativy. A jednou z nich může být i tento Volkswagen Golf R v úpravě Oettinger, který byl před pár týdny představen na "Essen Motor Show".

Jeho design se nese v klasickém policejním duchu, na střeše a v masce najdeme typická modrá výstražná světla a bílou karoserii dekoruje modrý polep s lemováním neonově žlutou barvou. Samozřejmostí je pak několik nápisů Polizei.

Vzhled ovlivňuje zásadním způsobem i speciální aerodynamický body-kit, který se skládá z předního a zadního nárazníku, nástavce prahů, spoileru a difuzéru s koncovkami výfuku o průměru 90 milimetrů. V podbězích pak nalezneme 20 palcová kola nazutá do nízkoprofilových pneumatik Hankook.

Nejzajímavější a také nejpraktičtější změny se však odehrály pod kapotou, kde společnost Oettinger vyladila 2.0 litrový přeplňovaný motor ze standardních 310 koní na rovných 400 koní. Akcelerace z 0 na 100 km/h se tak odehrává za 3.6 sekundy a maximální rychlost dosahuje 290 km/h.

Na Golf jsou to skutečně úchvatná čísla, nicméně v provozu se s tímhle skvostem ani v Německu nesetkáme. Koncept byl totiž postaven v rámci bezpečnostní kampaně "Tune It! Safe!", kterou podporuje německé ministerstvo dopravy i řada soukromých subjektů právě z tohoto průmyslového odvětví.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy