Unikátní Toyota GT4586? Jízda na hraně kterou musíte vidět

Toyota GT4586 | foto: youtube.com

Toyota GT86 je veřejností vnímána jako velmi zábavný vůz. Autorům videa ale zřejmě přišel její výkon nedostatečný, a tak se rozhodli pro výměnu motoru. Ptáte se z jakého vozu? Pak čtěte následující řádky, protože se jedná o zřejmě nejšílenější, anebo alespoň naprosto ojedinělý swap (výměnu motoru) svého druhu.

Jak dokazuje přiložené video, vše ale málem skončilo na samotném začátku – v první zatáčce. Celý tým lidí, kteří stojí za tímto projektem, se sjel v Portlandu, aby na místních vyhlášených zatáčkách (kde již mimochodem vzniklo několik povedených drifterských videí) natočili to svoje.

K dispozici mají vůz přezdívaný podle jeho strůjce, tedy „Ryan Tuerck’s“ s označením GT4586, který dává najevo kombinaci Toyoty GT86 s motorem z Ferrari 458. Výměna samozřejmě nebyla jednoduchá, ale jak dokazují další Ryanova videa, jeho týmu se povedlo vyrobit dokonalý drifterský speciál a „žrout“ pneumatik.

Hned v první zatáčce Ryan bohužel zvolil špatnou stopu a najel na vnitřní stranu zatáčky, což jeho vůz vymrštilo vzhůru a poškodilo řízení a zavěšení pravého kola. Naštěstí i na tohle byl Ryanovo tým připraven, a tak po krátké pauze a výměně poškozených dílů mohli pokračovat v natáčení.

RIP GT-4586 : Ferrari-Powered Toyota drifts a Portland Touge (3:44) | zdroj: youtube.com


Video si musíte pustit sami, za nás se ale jedná o jedno z nejlepších drifterských videí letošního roku. Vrcholnou atmosféru dodává i  použití sériového Ferrari 458 pro účely natáčení a neustálý řev rozzlobených motorů Ferrari.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy