Chevrolet Trailboss je slušný expediční speciál. Ale, nekopíruje až příliš Toyotu Hilux?

Chevrolet S10 Trailboss | foto: Chevrolet

Pokud plánujete jakoukoliv odvážnější expedici a dobrodružství vám není cizí, pak byste měli zbystřit. Chevrolet právě na autosalonu v Buenos Aires představil svůj nový koncept nesoucí název Chevy S10 Trailboss. A jak napoví již úvodní fotografie, tenhle offroad se rozbitých cest rozhodně nebojí.

S10 Trailboss je kompaktní pick-up založený na oblíbené a osvědčené platformě S10, kterou Chevrolet vyrábí již od roku 1982. Koncept Trailboss nám ale až nápadně připomíná Toyotu Hilux Tonka, o čemž se můžete přesvědčit sami v následujícím článku.

Jinak je ale Trailboss oblečen do slušivého žluto černého designu, který známe už z Chevroletu Camaro Bumblebee (Transformers). Trailboss je také vybaven všemi dostupnými offroad doplňky tak, abyste se na vašich cestách daleko od civilizace mohli spolehnout jen sami na sebe a své auto. Dojem poctivého offroadu umocňují ochranné nárazníky a boční rámy, vysoká světlá výška, plastové podběhy a 18ti palcové kola s terénními pneumatikami.

Chevrolet S10 Trailboss | foto: Chevrolet

Stránku výbavy doplňuje střešní nosič, bedna s nářadím umístěná na korbě a dostatek světla poskytne LED světelná rampa. „Šnorchl“ pak zajistí přívod vzduchu i při brodění řekou. Pohonnou jednotkou je 2,8 litrový turbodiesel o výkonu 200 koní, který poskytuje dostatek výkonu na všechny čtyři kola skrze šestistupňovou automatickou převodovku.

Interiér je chytře a prakticky proveden v inverzních barvách než exteriér. Tedy téměř vše je černé, až na pár žlutých a oranžových doplňků. I když se nejedná o doménu offroadů, Trailboss se pyšní kvalitním JBL audio systémem a Infotainmentem s plnou Andorid a Apple kompatibilitou, aby jste se pohodlně připojili kdekoliv. Jestli to budou husté deštné amazonské pralesy nebo patagonské pouště, to už záleží jen na vás.  

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy