Kéž by Dodge vyráběl policejního Demona, vypadal by opravdu skvěle

Demon | foto: carscoops.com

Představte si, že sedíte za volantem svého vozu na každodenní cestě do práce a najednou ve zpětném zrcátku spatříte rozblikaný SRT Demon. Má snad smysl ujíždět?

Upravené policejní vozy, to je jedna z mála věcí, které můžeme spojeným státům závidět. To, že se silných aut nebojí, a umí je i náležitě sympaticky upravit jsme mohli vidět již dávno na typických „mustanzích“ a chargerech. Představa, že by došlo i na nového Demona, je více než lákavá.

Nicméně je to pořád jenom představa. Fotografie, které vidíte, byly upraveny člověkem jménem Aksyonov Nikita (další fotografie můžete vidět zde). Každopádně musíme uznat, že tohle provedení, se všemi těmi přídavnými světly a ochranným rámem Demonu více než sluší. Škoda, že se ho v policejní verzi zřejmě nedočkáme.

Dodge by měl nový Challenger SRT Demon začít vyrábět již letos v létě, a jednat by se mělo konkrétně o 3300 kusů, z čehož 10% výroby je vyhrazeno pro Kadanu a zbytek do Spojených států. Ceny budou začínat na necelých 2.500.000 korun.

Znovu si připomeňme, že to nejpůsobivější z toho vozu ale není vidět. Pod kapotou se totiž skrývá přeplňovaný osmiválec o obsahu 6,2 litru, který automobilu poskytuje celých 840 k (o 133 k více než Challenger SRT Hellcat). Díky tomu umí tenhle Demon zrychlit z 0-100 za ohromujících 2,3 vteřiny. Nádhera

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy