Lada Niva Legend dostane téměř o 50 % silnější motor

Lada Niva Legend | foto: AvtoVAZ

Lada Niva Legend dostane modernější motor z Lady Vesty o objemu 1.8 litru s výkonem 122 koní. Za touto přestavbou však nestojí automobilka AvtoVAZ, nýbrž tuningová firma z totožného města, kde automobilka sídlí.

Společnost "Super-Auto" z Togliatti oznámila chystanou výrobu speciální verze klasického terénního vozidla Lada Niva Legend. Dostane motor o objemu 1,8 litru o výkonu 122 koní. To znamená, že auto bude o téměř 40 „koní“ výkonnější. 

Lada Niva Legend | foto: AvtoVAZ

Motor pro Nivu pochází od jejího sourozence Lady Vesty. Motor s označením VAZ-21179 je řadový čtyřválec DOHC se čtyřmi ventily na válec o objemu 1774 ccm. Jeho výkon je 122 koní a točivý moment 170 N.m. Sériová Niva Legend má pod kapotou čtyřválec o objemu 1690 ccm s výkonem 83 koní a točivým momentem 129 N.m. Dle tvůrců bude SUV s novým motorem "na stovce" o 4 až 5 sekund dříve než tovární verze, což znamená čas okolo 12 až 13 s. Kromě výměny motoru dostane upravená Niva také přepracované výfukové potrubí, chladící systém z Nivy Travel a jinou řídící jednotku. 

Lada Niva Legend | foto: AvtoVAZ

Společnost "Super-Auto" má v plánu vyrábět 122 koňovou Nivu Legend v malých sériích okolo 300 kusů ročně. Cena je stanovena na 1,2 milionů Rublů (asi 360 000 Kč). To se může zdát jako slušná cena, ale na domácím trhu je to téměř dvojnásobek ceny základní Nivy. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy