880 koní a 354 km/h? To je nové Mansory F8XX

Mansory F8XX | foto: carakoom.com

Německá tuningová společnost Mansory si vzala do parády italský superspor Ferrari F8 Tributo. Kromě úpravy samotné karoserie se u Mansory podívali na zoubek i pohonné jednotce.

Upravený vzhled

Mansory F8XX se od "běžného" Ferrari F8 Tributo svým vzhledem podstatě liší. Karoserie supersportu dostala nové nárazníky, boční prahy a otvory pro přívod vzduchu. Přítlak obstarává zadní přítlačné křídlo a difuzor s brzdovým světlem po vzoru vozů Formule 1. Veškeré karosářské díly jsou samozřejmě pro co nejnižší hmotnost vyrobeny z uhlíkových vláken.

Mansory F8XX | foto: carakoom.com

Karoserie je lakovaná v sytě zelené barvě v kombinaci se zlatými detaily. Zlatě lakovaná jsou také kovaná kola YT.5 o rozměru 21" vpředu a 22" vzadu. Pod nimi se skrývají nové brzdové třmeny ve stejné barvě, jako má karoserie vozu.

Interiér dostal čalounění světle hnědnou kůží. Kůže se dá nyní najít na sedadlech, palubní desce i na stropě. Jinak vše kromě tlačítek pro změnu jízdních režimů je stejné jako u Ferrari F8 Tributo.

Mansory F8XX | foto: carakoom.com

Úžasný výkon

Uprostřed uložený přeplňovaný motor 3,8 litrů V8 měl již v základu více než solidní výkon 720 koní a 770 N.m. Němečtí motoráři ho vyladili na úžasných 880 koní a 960 N.m. Díky tomu stoupla maximální rychlost až na 354 km/h a akcelerace z 0 na 100 km/h teď zabere pouhé 2,6 sekundy. 

Mansory F8XX | foto: carakoom.com

Cena za tento supersport, který se řadí mezi to nejlepší, co ještě může legálně na veřejné komunikace, nebyla doposud vyčíslena. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy