Hybridní Audi A3 E-Tron prý není dost zelená, z některých trhů proto zmizí

Audi A3 e-tron | foto: carscoops.com

Audi A3 E-Tron se díky kombinaci benzínového a elektrického motoru řadí k nejzelenějším modelům v nabídce Audi. Podle posledních zpráv však není dostatečně zelená na to, aby mohla projít nové a náročnější evropské emisní testy WLTP, následkem čehož by mohla z některých trhů zmizet.

Audi A3 E-Tron, která vychází z klasického hatchbacku A3 Sportback, byla představena již v roce 2014. Pod kapotou vozu se ukrývá 1.4 litrový přeplňovaný benzínový motor, který spolupracuje s elektromotorem a automatickou šestistupňovou převodovkou. 

Výsledkem je poměrně slušných 204 koní (150 kW), 329 Nm točivého momentu a schopnost akcelerovat z 0 na 100 km/h za 7.6 sekundy. Tím vůbec nejdůležitějším parametrem však měla být nízká spotřeba a také nízké emise CO2.

Jak ovšem informoval web Autocar, model A3 E-Tron údajně neprošel náročnějšími emisními testy Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure, známými spíše pod zkratkou WLTP. Model tak byl stažen z britského trhu a dá se předpokládat, že by mohl zmizet i ze zbytku Evropy.

Milovníci hybridních Audi tak mají na území Velké Británie smůlu, neboť již dříve odtud zmizel i hybridní model Q7 E-Tron, jak uvádí web CarScoops. 

Co se týče trhu domácího, letmý pohled na webové stránky Audi ukazuje, že model Audi A3 E-Tron je zde stále v nabídce a to s cenami začínajícími od 1 028 900 včetně DPH. Větší model Q7 E-Tron je také v nabídce a to s cenou od 2 311 900 včetně DPH.

Nové Audi e-tron se poprvé představí české veřejnosti na e-Salonu v Letňanech | foto: Audi

Milovníci Audi, fanoušci elektromobility a návštěvníci nedávného e-salonu však již nejspíš dobře vědí, že v příštím roce by měla být zahájena produkce prvního čistě elektrického modelu Audi, kterým bude crossover Audi E-Tron. S tímto modelem by pak měla začít zcela nová éra elektrických modelů Audi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy