Materiály supersportů pomalu pronikají i do pracovních Pick-upů

2. místo - Chevrolet Silverado | foto: Chevrolet

Karoserie, nebo její části, vyráběné z karbonových vláken, byly dlouhou dobu výsadou pouze drahých sportovních vozů. Doba se však nezadržitelně řítí kupředu a tyto materiály už se začínají objevovat i na obyčejných pracovních vozech, jakými jsou například Pick-upy.

Koncerne General Motors si začátkem minulého roku poměrně dlouho a úspěšně utahoval z Fordu, který se rozhodl použít pro svůj nejoblíbenější Pick-up Ford F-150 korbu vyrobenou z hliníku. Na zákazníky to možná chvíli fungovalo, ovšem o to větším překvapením bylo, když se objevily zvěsti o tom, že GM nakonec směřuje stejným směrem u svých Pick-upů Chevrolet Silverado a GMC Sierra.

Nové světlo do celé situace však vnesly články na Autonews a The Wall Street Journal, podle kterých by nové pick-upy z produkce General Motors měly dostat korby vyrobené ze speciálního materiálu, který kombinuje hliník a karbonová vlákna. Prozatím nemáme žádné oficiální či potvrzené informace, nicméně spekulace hovoří o speciální kombinaci termoplastů vyztužených karbonovými vlákny, na kterých se v automobilce pracuje již od roku 2011.

O plánech automobilky se toho příliš neví, nicméně Wall Streej Journal naznačuje, že nový materiál by se mohl začít objevovat na korbách pick-upů již během dvou let. Je však velice pravděpodobné, že nová korba se stane součástí pouze vozidel v nejvyšší výbavě. Postupem času by se však nové materiály mohly dostávat i do klasických verzí.

Pokud by se koncept podobných materiálů osvědčil, dá se očekávat, že brzy by mohly podobnou koncepci převzít i ostatní výrobci Pick-upů, kterým se už i na evropském trhu daří stále lépe.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy