Víte, jak rychle se dá přezout auto bez elektrického nářadí? Světový rekord je pod minutu

Parta německých mechaniků zvládla přezout automobil bez nářadí za necelou minutu | foto: youtube.com

Gunessova kniha rekordů obsahuje mnoho zápisů spojených s automobily. Z tohoto zápisu by si však mohly brát vzor i pneuservisy všude na světě. Tým dobře sehraných mechaniků totiž stanovil světový rekord v přezouvání vozu bez elektrického nářadí, jehož hodnota je těsně pod jednou minutou

Ačkoliv dnešní autoservisy jsou vybaveny různými typy nářadí a vybavení, přezout automobil na novou sadu kol jim trvá poměrně dlouho. Parta nadšených mechaniků z německého servisu Kfzteile24 to však zvládla bez jakékoliv mechanizace, s výjimkou dvou zvedáků, za necelou minutu.

O zápis do Guinessovy knihy rekordů se tato partička pokusila v červnu roku 2015, během závodů DTM (Deutsche Tourenwagen-Meisterschaft) na okruhu Lausitzring. Čas, který potřebovali překonat, měl hodnotu 1 minuta a 23,85 sekund.

Jakmile měli mechanici připravené nářadí a všichni byli na místech, zástupce z organizace Guinessovy knihy rekordů dal povel ke startu a spustil stopky.

V té chvíli se dokonale projevil tréning, kterému mechanici věnovali více než půl roku. Všichni okamžitě sáhli po klíčích na kola a začali uvolňovat šrouby. Jakmile byla zadní kola povolená, dvojice mechaniků zvedla vůz na dvou pečlivě umístěných heverech do vzduchu a vrátila se k výměně kol. Po nasazení nových kol mechanici opět dotáhli šrouby a vůz spustili na zem.

A to celé zvládli bez jakéhokoliv nářadí v rekordním čase 59.62 sekund, čímž starý rekord překonali o více než 24.23 vteřiny. Leckdo by jim sice mohl vyčítat, že kola dotahovali ručně na krev, což samozřejmě není správně. Pokud však jde o stanovení nového světového rekordu, jistě jim to všichni rádi odpustili.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy