Seat pracuje na sportovních elektromobilech. Ponesou označení Cupra

Seat Leon Cupra | foto: wheelsage.org

Práci na elektrifikace vozového parku už oznámily snad všechny automobilky koncernu VW, španělská automobilka Seat však začala pracovat rovnou na elektrických sportovních modelech s označením Cupra.

Touto zajímavou novinkou se pochlubil Matthias Rabe, šéf vývojového centra automobilky Seat, během rozhovoru pro Auto Express. Rozhovor se původně týkal odhalení Seat Arona, během toho však okrajem potvrdil i stavbu elektromobilů, které přinesou řidiči radost z řízení.

Podle jeho slov jsou modely Cupra pro automobilku nesmírně důležité a nepochybně se verze Cupra objeví i mezi elektromobily. Jak přímo řeklo "Elektromobily nabízejí fascinující výkon i akceleraci - modely Cupra se tak s elektrifikací rozhodně nevylučují"

Ačkoliv Rabe nespecifikoval, kdy se první elektromobily Cupra objeví, můžeme vycházet alespoň z toho, že první elektromobily Seat se objeví na trzích v roce 2019 a budou postaveny na platformě MEB, kterou budou sdílet všechny elektromobily tohoto koncernu. Dojezd prvních elektrických Seatů by měl být podle Rabeho okolo 500 km.

Mimo elektromobilů však Seat hodlá nabídnout zákazníkům i čistší spalovací motory, hybridní pohonné systémy a plug-in hybridní vozidla.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy