Mazda boduje ve Spojených státech, její auta už nemohou být bezpečnější

Jízdní vlastnosti budou jistě strhující, Mazda CX-9. | foto: Mazda Motor

Čím dál více lidí zajímá při koupi nového vozu, nakolik je bezpečný, a to po vše stránkách. Od bezpečnosti aktivní (prvky výbavy), přes tu pasivní (masivní karoserie, deformační zóny) až po konkrétní výsledky v nárazových testech. Překvapivě ukázkově si v tomto odvětví vedou všechny poslední modely od Mazdy.

Toto tvrzení pochází ze Severní Ameriky, kde čtyři z celkového počtu šesti vozů, které na tomto kontinentu Mazda nabízí, dosáhli nejvyššího hodnocení „Top Safety +“. Výzkum prováděl ústav pro bezpečnost silničního provozu. Testování byly podrobeny verze sedan i hatchback nové Mazdy 3, Mazdy 6, crossoveru CX-3 a nové vlajkové lodi Mazdy CX-9.

„Při vývoji nové CX-9 jsme chtěli vytvořit atraktivní vůz, který by svou bezpečnostní potěšil zejména mladé páry a rodiny“ řekl Masashi Otsuka, ředitel divize Mazda pro Severní Ameriku. „Jsme velmi hrdí na to, že IIHS (ústav pro bezpečnost silničního provozu) ocenil bezpečnost nové CX-9. Je to velká odměna pro náš technický tým.“

Vůz získal nejvyšší známky ze všech pěti nárazových testů a prošel přísnou kontrolou týkající se kvalitního osvětlení, které dostatečně prověřilo nové LED světlomety CX-9. Tyto výsledky vozu zajistili hodnocení „Top Safety“, zbylé plus dostal za své aktivní přednárazové asistenty.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy