Musíte i za autorádio platit poplatky?

Autorádio - Ilustrační foto | foto: pixabay.com

Každý řidič či majitel automobilu je zatížen obrovským množstvím nákladů či poplatků spojených s provozováním vozu. Málokoho by ale napadlo, že platíme i za obyčejné autorádio.

Nedávno uveřejněný článek na serveru EuroZprávy.cz, zabývající se tématem koncesionářských  poplatků, přinesl zajímavou informaci, podle které těmto poplatkům podléhají i autorádia.

Ačkoliv měsíční poplatek za vlastnictví radiopřijímače představuje částku pouhých 45 korun, mohl by vás vyjít i dráž. Pokud totiž patříte mezi část populace, která nevlastní rádio a zažádala si o osvobození od poplatků, neměli byste mít rádio ani ve svém automobilu. V opačném případě vám totiž hrozí pokuta 5,000 Kč.

Ale to není vše. Módním trendem poslední doby je také zbavování se televizorů z domácnosti. Pokud jste se tedy televizoru zbavili a zažádali si o zrušení koncesionářských poplatků, neměli byste mít televizní přijímač ani ve svém vozidle. V opačném případě vám totiž hrozí pokuta 10,000 Kč a povinnost zaplatit nedoplatky.

Bohužel nevíme, zda Česká televize nebo Český rozhlas provádějí u lidí s odhlášenými koncesionářskými poplatky náhodné kontroly, nebo zda spoléhají na udání. Problémem neplatičů se ale poslední dobou zabývají stále intenzivněji a častěji. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy