Sbohem soukromí. Tesla začne stahovat videa ze svých automobilů

Model S | foto: Tesla Motors

Zpráva o tom, že Tesla začne stahovat krátké videoklipy ze svých vozidel, zřejmě příliš nepotěšila jejich vlastníky. Zvláště ty záletné, nebo páchající trestnou činnost. Tesla k tomu ale prý má své důvody.

Stahování videí z kamer umístěných na vozidlech se ale netýká všech. Údajně půjde jen o vozidla, která jsou vybavena druhou generací "autopilota", kterého Tesla představila minulý rok. Celkem jde o 8 kamer, přední radar a ultrasonický senzor.

V prohlášení automobilka upozorňuje na to, že stahování videí má svůj význam pro zlepšení funkcí autopilota a urychlení vývoje plně autonomních vozidel. Společnost si chce pomocí videí ověřit, jak dobře její automobily zvládají čtení silničního značení, dopravních značek, semaforů, atd.. Čím víc dat se jí podaří nashromáždit, tím rychleji se bude vývoj autonomních vozidel vyvíjet.

Novinka v podobě stahování videí do vozů přišla společně s novou aktualizací software. Pokud se někomu odesílání videí z jeho vozidla nelíbí, může tuto funkci odmítnout. Tím se ale odstřihne i od nových aktualizací. Tak o tom informovali uživatelé serveru Electrek.

Zároveň ale Tesla ujišťuje, že žádný z jejích pracovníků, který se bude videi probírat, se nikdy nebude moci dopátrat skutečného vlastníka či řidiče vozidla. Ale vzpomeňte si jak to dopadlo, když řada celebrit věřila tomu, že do služby iCloud se nikdy nikdo neoprávněný nedostane.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy