Takové překvapení nechcete. Hlasitý výfuk v Camaru ZL1 způsobil pěkně drahé potíže

Chevrolet Camaro ZL1 | foto: youtube.com

Když instalujete upravený výfukový systém na vaše Camaro ZL1 (a nebo jiný levnější vůz), poslední věcí, která by vás napadla je, jestli to nemůže mít nějaký vliv na airbagy. Je to sice neuvěřitelné a málo pravděpodobné, ale jak sami brzy uvidíte, může!

Majitel červeného Chevroletu ZL1 se rozhodl pro montáž přepínače výfukového systému. Konkrétně se jedná o elektronicky ovládanou klapku kdekoliv ve výfukovém systému (kamkoliv si ji namontujeme), která umožňuje stiskem tlačítka z kabiny vozu přepínání proudění výfukových plynů. Buď prochází standardně přes celý výfukový systém, a nebo se klapka otevře a umožní proudění výfukových spalin mnohem dříve, například již před katalyzátorem, nebo středním či zadním tlumičem výfuku.

Ovšem, pokud něco podobného uděláme u přeplňovaného osmiválce o objemu 6,2 litru jako je tomu v případě ZL1, vznikne z toho pořádný rachot. Nejen, že může být takový hluk až sluchu nebezpečný, ale způsobuje i takové vibrace, které mohou aktivovat nárazová čidla a spustit airbagy.

Při dalším šetření majitel a jeho mechanici zjistili, že právě nárazové snímače pro boční airbagy se nachází přímo nad místem, kde je „výfuk otevřen“. Takže, pokud bychom si z tohoto videa měli vzít nějaké ponaučení, až budete příště u své ZL1 upravovat výfuk, nezapomeňte deaktivovat airbagy. Naštěstí si tohle Camaro může dovolit jen málokdo z nás, a tak jsme od podobných problémů nejspíše ušetřeni.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy