Honda představí v "blízké budoucnosti" desetirychlostní automatickou převodovku

Honda HR-V (2015) | foto: Honda

Mysleli jste si, že devítistupňový automat u nové Hondy CR-V je vrcholem technických dovedností inženýrů? Jestli ano, pak vás asi vyvede z omylu nová zpráva od vedení Hondy.

Ta totiž oznámila plány zavést deseti-rychlostní automatickou převodovku. Oznámení bylo učiněno prostřednictvím hlavního zástupce pro vývoj a technologie, kterým je Keiji Ohtsu. Ten prozradil, že nový automat bude použit pro modely s pohonem předních kol a nahradí šestistupňovou dosavadní verzi.

Aktuálně tak tuhle kombinaci najdeme u amerických modelů Honda Odyssey a Acura RLX s motorem 3,5-litru V6. Nový deseti-rychlostní automat je prakticky stejně velký jako odchozí šestistupňová převodovka a má být kompaktibilní se širokou škálou modelů. Ohtsu také zmiňuje, že ozubená kola mění převody o 30% rychleji a dojde i ke snížení spotřeby paliva o nejméně 6%.

Připomínáme, že Honda odhalila plán na uvedení na nového tříválcového motoru o objemu jeden litr. Jeho debut  se odehraje na začátku roku 2017 u evropské specifikace Civicu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy