Suzuki neuhlídalo nové Jimny, začněte si vybírat oblíbenou barvu

Zástupci nové generace Suzuki Jimny již čekají na expedici do světa | foto: youtube.com

Zapomeňte na silně maskované testovací prototypy nebo digitální nákresy, nová tvář Suzuki Jimny byla konečně nafocena bez jakéhokoliv maskování a to hned v několika barvách. Dlouho očekávaná nová generace fantastického malého off-roadu už nás tak může překvapovat pouze svou technikou.

Na novou generaci nového Suzuki Jimny jsme čekali skutečně dlouho, což zdůrazňuje i fakt, že jediným déle vyráběným off-roadem ve stejné podobě už je jen ruská Lada Niva. Podoba nového Jimnyho se objevila na internetu již dříve, ovšem buď se jednalo o silně maskovaný prototyp, nebo se kolem obrázků vznášelo několik otazníků nejistoty.

Tentokrát se však podařilo získat videozáznam z parkoviště poblíž domovské továrny Suzuki v Japonsku, kde již stojí vyskládaných několik desítek nových modelů Jimny, které čekají na expedici do všech koutů světa. Vozy jsou navíc jen minimálně maskované (kvůli přepravě) a v různých barvách.

Pod nezvykle hranatou karoserií, která odkazuje na starší modely Suzuki Samuai, se ukrývá tradiční žebřinový rám, který ve spojení s propracovaným systémem pohonu všech kol umožní malému off-roadu dostat se i do míst, na která si běžné crossovery a SUV nedovolí ani pomyslet.

Pohonné jednotky pod kapotou jsou však stále opředeny záhadou. Nejčastěji se však hovoří o 1.2 litrovém benzínovém motoru, který v nabídce doplní ještě 1.0-litrový přeplňovaný tříválec Boosterjet. Jakkoliv to na malý off-road může znít slabě a nedomyšleně, obě jednotky už jsme proháněli pod kapotou jiných modelů a obě na nás udělaly velice dobrý dojem. Ostatně i současná generace modelu Jimny nabízí z benzínových motorů pouze atmosferický 1.3 litrový čtyřválec.

Minimálně maskovaní zástupci nové generace Suzuki Jimny poblíž závodu automobilky | zdroj: youtube.com

První snímky odhaleného vozu unikly na veřejnost podstatně dřív, než by si automobilka přála. Oficiální odhalení modelu je totiž naplánováno až na tokijský autosalon, který se bude konat v říjnu. Zahájení prodejů na většině trhů by pak mělo následovat v prvním čtvrtletí roku 2019.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy