Bentley již příjmy z vozů nestačí. Soudí se o práva ke stejnojmennému oblečení

Bentley Continental GT Convertible | foto: Bentley Motors

Je to zajímavý příběh - práva na oblečení Bentley totiž nikdy neměla automobilka jako taková. Oblečení Bentley již od roku 1982 vyrábí malá rodinná firma v Manchesteru. Celé desetiletí to nikomu ani ničemu nevadilo, jenže nyní si automobilka zřejmě uvědomila, že i zisk z oblečení není vůbec špatný a zanedbatelný příjem, a tak se věci daly do pohybu.

Vše začalo tím, že automobilka Bentley Motors vyrobila první velkou kolekci bund, mikin a sportovního oblečení. V tu chvíli ji malá Manchesterská firma začala zajímat, a nakonec se právníci z Bentley Motors pokusili vytlačit malou rodinou firmu z trhu. 

Manchesterský výrobce oblečení má však na oblečení Bentley plná práva, spočívající v ochranné známce Spojeného království pro oděvy značky Bentley, a to již 36 let. Rodinná firma Brandlogic se tedy nenechala zastrašit a podnikla to nejlepší, co se v danou chvíli dalo - útok. Malá firma tedy žaluje automobilku Bentley a bude velmi zajímavé sledovat, jak se tento souboj Davida s Goliášem bude vyvíjet. 

Celá záležitost se k nejvyššímu soudu dostane až v červenci příštího roku. Christopher Lees, ředitel značky Brandlogic, k tomu uvedl: "Nemáme jinou možnost, než jít s tím k soudu. Snažili jsme se být rozumní, ale nejde to. Zdá se, že si myslí, že jsou nedotkutelní". Bentley Motors oponuje: "Jsme zklamáni, že jsme se dostali do této fáze. Bentley Motors však prodává oblečení již více než 30 let, a věříme, že máme právo v tom pokračovat."

Oblečení značky Bentley bylo založeno v roce 1962 Gerardem Bentleyem, aby vyrábělo výhradně golfové oblečení. V roce 1990 ho odkoupila rodina Leesových. Společnost byla později dána do konkurzu, ale rodina Leesových odkoupila název oděvní značky Bentley a v roce 2009 ji zaregistrovala jako obchodní značku ve Velké Británii.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy