Takto vypadá jeden z nejvzácnějších modelů Jaguaru XJ Coupe

Jaguar XJ Coupe by Carlex Design | foto: carlex design

Jaguar XJ je luxusní sedan patřící mezi nejdůležitější a nejdéle vyráběný model značky. Tento dvoudvéřový model XJ Coupe byl však provozován pouze mezi lety 1975 až 1978. Od té doby byl pečlivě garážován a proto dnes patří mezi nejvzácnější modely XJ na celém světě.

Naštěstí, tento vzácný kousek neskončil v rukou nezkušeného "tunera" tak, jak se bohužel stává jeho bratrům. Z různých důvodů jsou totiž ceny ojetých XJ dost nízko (výkonné motory s vysokou spotřebou, nedostupnost náhradních dílů + nákladný servis, atp.) a tvoří tak výhodnou koupi pro širokou veřejnost, která už ale nedokáže poskytnout vozu potřebnou péči.

Tento zachovalý kousek ale skončil v rukách odborníka - známého úpravce Carlex Design, jehož výsledné práce zde rádi zveřejňujeme. Veškeré úpravy byly provedeny tak, aby byl výsledek ještě elegantnější, než když XJ Coupe sjížděl z výrobní linky. Vše navíc odpovídá původnímu designu vozu. Původní lak i chromy se povedlo rozleštit do prvotřídního stavu, což je vzhledem ke stáří vozu - 42 let vynikající výsledek. Nejvíce se ale úpravce projevil na interiéru.

Sedadla byla přešita kvalitní černou kůží, modifikována byla i palubní deska, dveřní čalounění a středová konzole. Veškeré úpravy byly provedeny s důrazem na elegantní vzhled, který musí odpovídat době, ve které byl vůz vyroben. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy